Symptomen nekhernia

Een nekhernia is een uitpuiling van een tussenwervelschijf tussen twee nekwervels. Deze kan op de zenuwwortel gaan drukken, waardoor er pijn ontstaat. Een nekhernia wordt ook wel een cervicale hernia genoemd.

Nekpijn

Uiteraard is pijn in of rondom de nek het makkelijkst te herkennen van alle symptomen van een nekhernia. Deze pijn kan ook uitstralen naar de schouders en de armen of handen. Het is meestal een stekende pijn, die erger wordt op het moment dat de druk in het lichaam toeneemt. Dit is bijvoorbeeld het geval bij hoesten, niezen of persen.

Andere symptomen van een nekhernia

De arm kan geprikkeld voelen of juist gevoelloos of doof aanvoelen. Er kan ook sprake zijn van krachtverlies in de arm of hand. In extreme gevallen kan plotselinge verlamming optreden. Ook hoofdpijn is een symptoom van een nekhernia.

Verloop

Over het algemeen verdwijnt een nekhernia vanzelf weer. Maar heb je last van de symptomen van een nekhernia, is het wel handig dit bij de huisarts na te laten gaan. Als je zeker weet dat je het hebt, kun je er specifiek rekening mee houden. Aanbevolen wordt om voldoende rust te nemen, maar aan de andere kant ook actief te blijven.